Dobrodošli na prenovljeni spletni strani EBONITETE.SI
23. novembra, 2021
(2 ocene)
Ocena: 3

Pri izbiri poslovnih partnerjev se ne zanašajte zgolj na svojo intuicijo

Preverba bonitete poslovnega partnerja na EBONITETE.SI bo omejila in zmanjšala tveganja vašega poslovanja.
Deli s prijatelji

Ko moči združita bonitetna hiša Prva bonitetna agencija in časnik Večer, nastane obširna vsebina, ki direktno naslavlja tematiko “upravljanje s tveganji“, s katero se v trenutnih “koronskih” časih, soočajo praktično vsa podjetja.

Tveganj v poslovnem okolju je veliko, pri čemer v ospredje zmeraj bolj prihaja kreditno tveganje, ki predstavlja možnost, da opravljena storitev oz. prodani produkti ne bodo nikoli plačani. S tem, ko podjetje svoje storitve in/ali produkte kupcu proda z odloženim rokom plačila (30, 60, 90 ali celo 120 dni), nase namreč prevzame odgovornost kreditnega tveganja, pri čemer transakcijo z odloženim rokom plačila imenujemo kredit.

Kljub daljšim plačilnim rokom marsikatero podjetje svojih obveznosti ne plačuje v dogovorjenem roku, obstajajo pa tudi podjetja, ki nikoli ne poravnajo svojih obveznosti do upnika. V tem primeru govorimo o plačilni nedisciplini, ki je v (slovenskem) poslovnem okolju še vedno globoko zakoreninjena praksa.

Posledično je zelo priporočljivo, da vsako izpostavljeno podjetje redno preverja in spremlja bonitete poslovnih partnerjev.

V prispevku “Pri izbiri poslovnih partnerjev se ne zanašajte zgolj na svojo intuicijo” je Primož Potočnik, vodja prodaje na Prvi bonitetni agenciji izpostavil: “Tveganje neplačil je mogoče omejiti.” K temu je dodal: “Vsako podjetje, ki se teh tveganj zaveda, se praviloma odloči za bonitetno presojo svojih obstoječih in predvsem potencialnih poslovnih partnerjev.”

V aplikaciji EBONITETE.SI lahko preverite, kakšna so tveganja v poslovnem okolju in na kak način lahko tudi sami učinkovito upravljate s slednjimi. Sedaj lahko brezplačno testirate aplikacijo, ki nudi dostop prav do vseh poslovnih informacij na enem mestu.

Oceni članek

Ocena: 0 / 5. 0

Podobne teme

financna-statistika-za-mesec-junij-2024-ebonitete.si
Vpogled v podatke: neplačniki davkov FURS, nepredlagatelji REK obrazcev in nakazila v tvegane države....
17. julija, 2024
poslovna-statistika-mesec-jun-2024-ebonitetesi
Vpogled v podatke: začete in zaključene blokade, vpisi in izbrisi ter začeti in končani insolvenčni postopki....
3. julija, 2024
bonitetna-analiza-poslovanja-podjetja-ebonitetesi
Bonitetna analiza poslovanja podjetja vam omogoča vpogled v poslovanje vsakega poslovnega partnerja, s čimer lahko bistveno omejite tveganje neplačila....
10. avgusta, 2021
kako-so-poslovali-partnerji-2023
Ekipa EBONITETE.SI smo za naše naročnike sistematično in analitično obdelali finančne podatke iz zadnjih bilanc slovenskih poslovnih subjektov....
10. maja, 2023
certifikat-financne-zanesljivosti-premium-ebonitetesi
Certifikat finančne zanesljivosti predstavlja potrdilo o finančni zanesljivosti elitne skupine gospodarskih subjektov v Sloveniji....
16. maja, 2024
poslovna-statistika-mesec-avgust-2023-ebonitete.si
Vpogled v podatke: začete in zaključene blokade, vpisi in izbrisi ter začeti in končani insolvenčni postopki....
6. septembra, 2023