Dobrodošli na prenovljeni spletni strani EBONITETE.SI

IZRAČUN PRELIMINARNE BONITETNE OCENE

Kaj je preliminarna bonitetna ocena?

Preliminarna bonitetna ocena predstavlja individualen izračun nove bonitetne ocene poslovnega subjekta, pri čemer je ta izračun izveden na podlagi novih (ali posodobljenih) finančnih izkazov tega subjekta, predloženih s strani zainteresiranega naročnika (običajno poslovni subjekti naročajo sami zase in za lastne potrebe).

Čemu služi preliminarna bonitetna ocena?

Preliminarna bonitetna ocena naročniku služi kot predogled nove bonitetne ocene preučevanega poslovnega subjekta (običajno naročnika), katera bo preračunana in v aplikaciji EBONITETE.SI vidna* po objavi novih (ali posodobljenih) finančnih izkazov na AJPES (npr. po prihodnji objavi letnih poročil za poslovno leto 2023).

Zgoraj navedeno pomeni, da lahko naročnik, že pred oddajo svojih zaključnih letnih poročil na AJPES ugotovi, kakšno stanje odražajo njegovi trenutno pripravljeni finančni izkazi in nato slednje, na podlagi ugotovitev, po potrebi še ustrezno računovodsko optimizira.

Izračun preliminarne bonitetne ocene je možen tudi za samostojne podjetnike – »normirance«, ki svoji letnih poročil, v skladu z Zakonom o gospodarskih družbah (ZGD-1), niso dolžni predložiti. 

* Velja ob predpostavki, da v vmesnem času ne pride do poslabšanja subjektove dinamične ocene (blokade TRR, težave s FURS, novi sodni naroki, slabši plačilni indeks, itd.)

Kako do izračuna preliminarne bonitetne ocene?

Preliminarna bonitetna ocena je sestavni del preliminarnega bonitetnega poročila, ki ga lahko naročnik (za lastne potrebe), proti plačilu, pridobi od kredibilne bonitetne hiše, kakršna je tudi naša Prva bonitetna agencija d.o.o..

Naročite preliminarno bonitetno poročilo in se seznanite z lastno preliminarno bonitetno oceno še pred uradno oddajo svojega letnega poročila na AJPES.

Vas zanima vaša preliminarna bonitetna ocena?

RAZPISI

Se prijavljate na razpis?

Nekateri slovenski razpisniki, vključno z različnimi podjetniškimi skladi, zahtevajo upoštevanje naše bonitetne ocene kot enega od obveznih pogojev za prijavo na njihove razpise.

To pomeni, da mora podjetje, ki se želi potegovati za sredstva ali druge oblike podpore prek teh razpisov, imeti ustrezno bonitetno oceno. Ta ocena igra ključno vlogo pri odločitvi o izboru prejemnikov sredstev in zagotavlja transparentnost in zanesljivost postopka izbire.

Zato je nujno, da podjetja redno spremljajo in izboljšujejo svojo bonitetno oceno, če želijo izkoristiti priložnosti, ki jih ponujajo ti razpisi.

NEOMEJEN DOSTOP
Uporaba aplikacije kjerkoli, kadarkoli!
Zgradite novo bazo strank, poiščite nove dobavitelje, preverite poslovanje vaših partnerjev, …