Dobrodošli na prenovljeni spletni strani EBONITETE.SI
11. januarja, 2022
(1 ocene)
Ocena: 5

Zakaj je pomembna bonitetna ocena vašega poslovnega partnerja?

Preden stopite v nov posel, naj bo bonitetna presoja oziroma preverba bonitetne ocene vaša prva skrb.
Deli s prijatelji

Koronakriza ima velik vpliv na gospodarstvo in temu primerno sledi tudi poslabšanje bonitetnih ocen nekaterih poslovnih subjektov. V kolikor se je poslabšala bonitetna ocena vašega poslovnega partnerja, se tveganje poslovanja z njim izrazito poveča.

Tveganj v poslovnem okolju ni mogoče v celoti odstraniti, a se jih da omejiti in učinkovito upravljati. Na tem mestu nastopi bonitetna aplikacija EBONITETE.SI (bonitete podjetij), ki na enem mestu v vsakem trenutku nudi vpogled v vse poslovne, računovodske in ostale informacije o točno določenem poslovnem subjektu.

Varno v posel z uporabo EBONITETE.SI

Preverite bonitetno oceno poslovnega partnerja, plačilni indeks in druge kazalnike, ki pričajo o plačilni navadi le-tega. Z rednim preverjanjem in spremljanjem bonitete poslovnih partnerjev lahko zaznate morebitna tveganja, ki se pojavijo v poslu s točno določenimi poslovnimi partnerji.

Bonitetna ocena pomembna tudi za kandidiranje na javnih razpisih

Bonitetna ocena igra pomembno vlogo pri javnih razpisih, saj morajo prijavitelji za uspešno kandidaturo imeti dovolj visoko bonitetno oceno. To potrjuje dejstvo, da vse več “razpisnikov” (med drugimi tudi Slovenski regionalno razvojni sklad, Eko sklad, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo…) prepoznava našo bonitetno hišo kot zanesljivega poslovnega partnerja na področju bonitetnih informacij. 

Aplikacija omogoča monitoring podjetij in s tem avtomatsko obveščanje prek Dnevnega informatorja

“Dnevni informator” vas lahko avtomatsko obvesti o začetih insolvenčnih postopkih (in drugih informacijah) vaših poslovnih partnerjev. Za vas je takšno obvestilo ključno, saj je potrebno vse terjatve do dolžnika prijaviti v določenem roku.

V primeru, ko niste seznanjeni s tem, da je poslovni partner v insolvenčnem postopku, bi lahko zamudili rok za prijavo terjatev. Pravočasna prijavljena terjatev je pogoj, da si lahko v skladu s 4. odstavkom 39. člena ZDDV-2 odbijete oziroma povrnete DDV, ki ste ga ob izdaji fakture že plačali državi.

Poleg začetih in končanih insolvenčnih postopkov vas “Dnevni informator” obvešča tudi o blokadah računa, začetih insolvenčnih postopkih, domnevi o insolventnosti vašega poslovnega partnerja in o vseh drugih pomembnih dogodkih. V kolikor nimate potrebnih znanj za prijavo terjatev, vam lahko s svojimi bogatimi  izkušnjami svetuje Prva finančna agencija.

Več o funkcionalnosti dnevnega informatorja si lahko preberete v zapisu “Kaj je monitoring, kaj predstavlja monitoring podjetij in kako slednji poteka v sklopu funkcionalnosti dnevnega informatorja“.

 

Želimo si, da bi tudi vi prepoznali vse pozitivne vidike aplikacije EBONITETE.SI, zato vas vabimo k brezplačnemu preizkusu aplikacije.

Oceni članek

Ocena: 0 / 5. 0

Podobne teme

financna-statistika-za-mesec-junij-2024-ebonitete.si
Vpogled v podatke: neplačniki davkov FURS, nepredlagatelji REK obrazcev in nakazila v tvegane države....
17. julija, 2024
poslovna-statistika-mesec-jun-2024-ebonitetesi
Vpogled v podatke: začete in zaključene blokade, vpisi in izbrisi ter začeti in končani insolvenčni postopki....
3. julija, 2024
kako-so-poslovali-partnerji-2023
Ekipa EBONITETE.SI smo za naše naročnike sistematično in analitično obdelali finančne podatke iz zadnjih bilanc slovenskih poslovnih subjektov....
10. maja, 2023
certifikat-financne-zanesljivosti-premium-ebonitetesi
Certifikat finančne zanesljivosti predstavlja potrdilo o finančni zanesljivosti elitne skupine gospodarskih subjektov v Sloveniji....
16. maja, 2024
bonitetna-analiza-poslovanja-podjetja-ebonitetesi
Bonitetna analiza poslovanja podjetja vam omogoča vpogled v poslovanje vsakega poslovnega partnerja, s čimer lahko bistveno omejite tveganje neplačila....
10. avgusta, 2021
Vpogled v podatke: neplačniki davkov FURS, nepredlagatelji REK obrazcev in nakazila v tvegane države....
12. julija, 2023