Dobrodošli na prenovljeni spletni strani EBONITETE.SI
28. septembra, 2023
(3 ocene)
Ocena: 5

Največ upravičencev Certifikata finančne zanesljivosti prihaja iz Osrednjeslovenske regije

Preverite, pod katero dejavnostjo deluje največ upravičencev Certifikata finančne zanesljivosti.
Deli s prijatelji

V tokratni analizi predstavljamo podatke vezane na upravičence Certifikata finančne zanesljivosti na dan, 26. 9. 2023.

Znotraj družbe Prve bonitetne agencije smo razvili model za certificiranje subjektov, ki na podlagi bilančnih podatkov ter drugih poslovnih informacij, zajame tiste subjekte, za katere velja praktično nična stopnja verjetnosti, da bi pri njih v roku enega do dveh let prišlo do nastopa znakov slabitve plačilne sposobnosti.

Številke zgoraj prikazujejo, da je v slovenskem poslovnem okolju trenutno aktivnih 241.680 gospodarskih subjektov, od katerih 17.013 gospodarskih subjektov zadostuje pogojem za prejem Certifikata finančne zanesljivosti. Procentualno to pomeni, da 7,04 % subjektov od celotne populacije gospodarskih subjektov v Sloveniji, spada v elitno skupino najbolj uspešnih subjektov v Sloveniji.

Več o našem Certifikatu finančne zanesljivosti, si lahko preberete v prispevku Kaj je in kakšni so pogoji za Certifikat finančne zanesljivosti.

V Osrednjeslovenski regiji deluje največ upravičencev Certifikata finančne zanesljivosti

Nadaljnje nas je zanimalo, v kateri slovenski regiji deluje največ upravičencev Certifikatov finančne zanesljivosti? Poizvedba je vrnila rezultat, ki razkriva, da je v Osrednjeslovenski regiji največ upravičencev. Teh je kar 5.769, oziroma 33,9 % glede na celotno število upravičencev Certifikata finančne zanesljivosti.

Največ upravičencev deluje pod registrirano dejavnostjo G

Zanimiv je tudi podatek, ki kaže, da največ upravičencev Certifikata finančne zanesljivosti deluje pod registrirano dejavnostjo C, ki pomeni Trgovina, vzdrževanje in popravila motornih vozil. Teh je 4.029 oziroma slabih 24 %, njihov skupni čisti poslovni izid v zadnjem poslovnem letu znaša 932.934.319,00 €.

Glede na velikost gospodarskih subjektov, izstopajo mikro enote, saj je njihov delež med vsemi upravičenci največji

Glede na delež upravičencev Certifikata finančne zanesljivosti izstopajo mikro enote, namreč kar 9.942 je takšnih, oziroma 58,44 % v razmerju do celotne populacije upravičencev Certifikata finančne zanesljivosti v Sloveniji. Njihovi skupni prihodki za zadnje poslovno leto znašajo 42.851.057.200,00 €.

Kratka analiza povezana z upravičenci Certifikata finančne zanesljivosti v Sloveniji je pokazala, da kar 7,039 % gospodarskih subjektov od celotne populacije gospodarskih subjektov, spada med najbolj uspešne gospodarske subjekte v Sloveniji, ki veljajo za izjemno finančno zanesljive gospodarske subjekte v Sloveniji.

Izkažite zavezanost h kakovosti in k transparentnosti poslovanja

Certifikat finančne zanesljivosti služi temu, da lahko tudi vi svojim poslovnim partnerjem in drugim deležnikom nedvoumno izkažete finančno zanesljivost in praktično nično stopnjo verjetnosti, da bi v obdobju enega do dveh let prišlo do nastopa kakršnihkoli znakov slabitve plačilnih sposobnosti.

Preverite, ali ste tudi vi upravičeni za prejem Certifikata finančne zanesljivosti. Vabimo vas, da nam pošljete sporočilo na podpora@ebonitete.si ali nas pokličete na 08 200 38 80.

Oceni članek

Ocena: 0 / 5. 0

Podobne teme

financna-statistika-za-mesec-junij-2024-ebonitete.si
Vpogled v podatke: neplačniki davkov FURS, nepredlagatelji REK obrazcev in nakazila v tvegane države....
17. julija, 2024
poslovna-statistika-mesec-jun-2024-ebonitetesi
Vpogled v podatke: začete in zaključene blokade, vpisi in izbrisi ter začeti in končani insolvenčni postopki....
3. julija, 2024
kako-so-poslovali-partnerji-2023
Ekipa EBONITETE.SI smo za naše naročnike sistematično in analitično obdelali finančne podatke iz zadnjih bilanc slovenskih poslovnih subjektov....
10. maja, 2023
certifikat-financne-zanesljivosti-premium-ebonitetesi
Certifikat finančne zanesljivosti predstavlja potrdilo o finančni zanesljivosti elitne skupine gospodarskih subjektov v Sloveniji....
16. maja, 2024
bonitetna-analiza-poslovanja-podjetja-ebonitetesi
Bonitetna analiza poslovanja podjetja vam omogoča vpogled v poslovanje vsakega poslovnega partnerja, s čimer lahko bistveno omejite tveganje neplačila....
10. avgusta, 2021
Vpogled v podatke: neplačniki davkov FURS, nepredlagatelji REK obrazcev in nakazila v tvegane države....
12. julija, 2023