Dobrodošli na prenovljeni spletni strani EBONITETE.SI
12. aprila, 2021
(3 ocene)
Ocena: 5

Javni razpisi in bonitetna ocena za NORMIRANCE

Javni razpisi vse pogosteje pogojujejo prijavo na razpis z predložitvijo bonitetne ocene izdane s stani naše bonitetne hiše Prva bonitetna agencija d.o.o. tudi za samostojne podjetnike - normirance.
Deli s prijatelji

Vedno pogostejša praksa različnih javnih “razpisnikov” (med drugimi tudi Slovenski regionalno razvojni sklad, Eko sklad, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo…) za sofinanciranje raznih projektov kaže, da se, kot pogoj za prijavo na razpis, od kandidata zahteva predložitev bonitete oz. bonitetne ocene izdane s strani naše bonitetne hiše Prva bonitetna agencija d.o.o. za gospodarski subjekt, ki na razpisu konkurira.

Ker se bonitetna ocena podjetja določi na podlagi finančnih podatkov iz letnih poročil subjekta, samostojni podjetniki – normiranci pa letnih poročil v skladu z Zakonom o gospodarskih družbah (ZGD-1) niso dolžni predložiti, se ti znajdejo v zagati, če se na takšne razpise želijo prijaviti.

Iz navedenih razlogov vse samostojne podjetnike – normirance obveščamo, da naj, v kolikor nameravajo konkurirati na javnih razpisih, svoje letno poročilo (ki ga predložijo na AJPES) posredujejo tudi naši bonitetni hiši.

Finančne podatke (bilanca stanja in izkaz poslovnega izida) bomo v naši bonitetni hiši obdelali in na tej podlagi določili bonitetno oceno gospodarskega subjekta ter izdelali preliminarno bonitetno poročilo.

 

Oceni članek

Ocena: 0 / 5. 0

Podobne teme

financna-statistika-za-mesec-junij-2024-ebonitete.si
Vpogled v podatke: neplačniki davkov FURS, nepredlagatelji REK obrazcev in nakazila v tvegane države....
17. julija, 2024
poslovna-statistika-mesec-jun-2024-ebonitetesi
Vpogled v podatke: začete in zaključene blokade, vpisi in izbrisi ter začeti in končani insolvenčni postopki....
3. julija, 2024
certifikat-financne-zanesljivosti-premium-ebonitetesi
Certifikat finančne zanesljivosti predstavlja potrdilo o finančni zanesljivosti elitne skupine gospodarskih subjektov v Sloveniji....
16. maja, 2024
bonitetna-analiza-poslovanja-podjetja-ebonitetesi
Bonitetna analiza poslovanja podjetja vam omogoča vpogled v poslovanje vsakega poslovnega partnerja, s čimer lahko bistveno omejite tveganje neplačila....
10. avgusta, 2021
kako-so-poslovali-partnerji-2023
Ekipa EBONITETE.SI smo za naše naročnike sistematično in analitično obdelali finančne podatke iz zadnjih bilanc slovenskih poslovnih subjektov....
10. maja, 2023
Vpogled v podatke: neplačniki davkov FURS, nepredlagatelji REK obrazcev in nakazila v tvegane države....
12. julija, 2023